EATING AND NUTRITION EDUCATION AS SOCIAL PRACTICE

Authors

  • Hayda Alves Universidade Federal Fluminense -UFF
  • Patrícia Walker Universidade Federal Fluminense - UFF

DOI:

https://doi.org/10.12957/demetra.2013.6215

Abstract

EDUCAÇÃO EM NUTRIÇÃO: INTEGRANDO EXPERIÊNCIAS

Maria Cristina Faber Boog. 1ª ed., Campinas: Komedi Editora, 2013. 268 p.

ISBN: 9788575826775

The book Educação em Nutrição: integrando experiências (Education in Nutrition: binding experiences), by Maria Cristina Faber Boog, deals with the topics of eating and nutrition within the scope of health interventions as educational practice, transforming social reality, besides focusing in the individual and on collectivity.

Author Biographies

Hayda Alves, Universidade Federal Fluminense -UFF

Graduação em Mestrado em Enfermagem pela UNICAMP. Doutoranda em Saúde Pública ENSP/FIOCRUZ. Professora Assistente do Curso de Graduação em Enfermagem/ Polo Universitário de Rio das Ostras/ Universidade Federal Fluminense

Patrícia Walker, Universidade Federal Fluminense - UFF

Nutricionista. Pós-graduanda em Gestão de Cuidado em Saúde/UFF. Coordenadora do Grupo Pacto Contra Obesidade GPO). Hospital Regional Gélio Alves Faria. Barrade São João, RJ.

Published

2013-10-28

How to Cite

Alves, H., & Walker, P. (2013). EATING AND NUTRITION EDUCATION AS SOCIAL PRACTICE. DEMETRA: Food, Nutrition & Health, 8(3), 499–508. https://doi.org/10.12957/demetra.2013.6215

Issue

Section

REVIEW