Διδάσκονταςτηνελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου - Polio, Olieta (Το Eλληνικό βλέμμα - Revista de Estudo Helênicos da UERJ, 2019)
Η εισήγηση αυτή έχει στόχο την προσέγγιση της ελληνικής γλώσσας, της μητρικής γλώσσας των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, που διδάσκεται στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου «ΕκρέμΤσιαμπέϊ» από το 1993 έως σήμερα. Αντικείμενο μελέτης αποτελεί η διδασκαλία, η προβολή και η διάδοσητης ελληνικής γλώσσας μέσα από τη δράση και το πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω Τμήματος, για την κατάρτιση Ελληνοδιδασκάλων (για όλα τα μαθήματα στη μητρική γλώσσα) στα Δημοτικά κι Εννιάχρονα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, κατά τη χρονική περίοδο 2006-2019.